sv-SEen-USde-DEfr-FR
  • Provsvar inom 24 timmar 

     

  • Flexibel ackreditering

     

  • Marknadens lägsta priser

     

Laboratorium - Vad gör vi?

Metallanalyser

Vi kan göra dina analyser av Järnbas, Nickelbas, Kopparbas, Aluminiumbas, Koboltbas, Titanbas  i vår avancerade analysutrustning...  Mer

Råvaruanalyser 

Analys av ferrolegeringar sker i huvudsak genom omsmältning i HF-ugn enligt speciellt utarbetade metoder...  Mer

Spårämnen & Mineralanalyser

Vi är specialister när det gäller spårelement. Vi utför Slagg- och oxidiska materialanalyser...  Mer

Radioaktivitet

Vi utför radioaktivitetsmätning, gammastrålning på metaller och oxidiska material.  Mer


Vad är ett Laboratorium?

Kort beskrivet är ett laboratorium en anläggning där man genomför vetenskapliga mätningar eller experiment. De flesta av oss förknippar säkert laboratorium med sjukvård men det finns en mängd olika typer av laboratorium eller som man ibland säger lab. Ett metallurgiskt laboratorium har som uppgift att se över egenskaper hos olika metaller, det kan vara exempelvis fysikalisk provtagning. Denna metod kan mäta drag, slag eller hur hårt materialet är. En annan mätning av egenskapen av en metall kan vara analys av radioaktivitet eller gammastrålning.

Ett modernt laboratorium med den teknikutveckling som finns tillgänglig idag gör att analyser av prover blivit effektivare och mer korrekta. Detta innebär att du snabbt kan få svar på din analys och slippa långa väntetider som tidigare.

Hur testar man en produkt i ett laboratorium?

När man lämnar in ett prov så är det första steget att se över den provtagningsmetod som man bör tillämpa. Vilken provtagningsmetod beror på en mängd olika faktorer som typ av material med mera som ska analyseras. När provtagningsmetoden väl är fastställd kan man påbörja själva analysarbetet. Efter att en analys är färdig kan man enkelt se vilken åtgärd som är bäst att använda för att kvaliteten på exempelvis en skruv ska hålla för de kraven som gäller.

Säkerhet och kvalitet är naturligtvis ett måste

En gemensam nämnare alla laboratorium har är säkerheten då man vanligtvis arbetar med farliga ämnen. Det kan vara frätande kemikalier och dessa bör man hantera med stor varsamhet för att undvika olyckor.

Idag finns det kontrollorganisationer som kontinuerligt besöker laboratorier för att se till att de restriktioner som gäller efterföljs. Ett sådant kontrollorgan är Swedac som har detta uppdrag från den Svenska regeringen. Swedac's övriga uppgift består även i att kontrollera så laboratoriet har kompetensen och den utrustningen som är lämplig.

Ställ krav

Ett ackrediterat laboratorium är en bra trygghetsfaktor för att du ska veta att du får ett korrekt svar på din provtagning. Kvaliteten på material är något som alltid är viktigt att kontrollera extra noggrant för att undvika problem i exempelvis en konstruktion.

Om du vill ha hjälp med en analys eller kanske har frågor eller funderingar kring detta så kontakta gärna Degerfors lab som är ackrediterat för exempelvis metallanalyser, råvaruanalyser med mera.


Degerfors Laboratorium har idag det största utbudet av kemiska metallanalyser och oorganiska analyser. Vi är troligen nordens snabbaste och billigaste laboratorium, och vi har flexibel ackreditering.
Välkommen!

Prova oss

Vi får prover upp till 4 gånger per dag. Kom med provet eller skicka till oss via brev.

Den service du får gör att du kommer åter igen. 

Som oberoende laboratorium erbjuder vi kvalitetskontroll för skiljande analyser. Kom med ditt prov och få svar medan du väntar eller skicka provet och få svar dagen därpå.

Kontakt

Degerfors Laboratorium AB
Box 54
693 21 Degerfors

Tfn: 0586-21 63 50

E-post: [email protected]
VAT nr: SE 556609044401

Paket/Besök

Degerfors Laboratorium AB
Bruksparken
693 32 Degerfors

Öppettider

Mån-Tor: 07.00-16.00 (Lunchstängt 12.00-13.00)

Fre: 07.00-14.00

Priser

Våra priser är ofta 50% eller mer under andras priser och ingen är snabbare än vi. Prislista

Kurser/Konsult

OES-kurser, XRF-kurser, LECO-kurser och Konsultverksamhet

Ackreditering